VORES VALG Løkke blæser til kamp mod café-folket
Det er let at sidde på en café, siger Løkke, som kalder til værdikamp uden grænseløs kærlighed. Foto: Colourbox
Ny lovpakke fra statsministeren puster liv i værdikampen. Pia Kjærsgaard jubler, mens S og R forslår ny kurs.

Kampen om værdier skydes ind i valgkampen.

Lars Løkke Rasmussen (V) kalder til "frihedskamp", og angriber samtidig oppositionens udlændingepolitik og café-folket kun fire dage før valget, skriver jp.dk.

"Det er ufattelig let at sidde på en café på Østerbro og tale om den grænseløse kærlighed. Men der er en frihedskamp, der foregår et andet sted, og som der ikke tales nok om," siger Lars Løkke Rasmussen til jp.dk.

En ny lovpakke skal straffe religiøse forkyndere, hvis de dækker over overgreb. Der skal også oprettes sikre adresser til unge på flugt, og straffen for at overtræde polititilhold skal skærpes.

Og der bliver ikke tale om at søge kompromis med De Radikale. Statsministeren "vil kun lave udlændingepolitik med dem, som har samme udgangspunkt".

Det får Pia Kjærsgaard (DF) til at klappe i hænderne.

"Det er Lars Løkke Rasmussens klogeste melding i valgkampen indtil nu. Jeg ser det som en klar imødekommelse af Dansk Folkeparti. Han har hidtil ikke taget værdikampen alvorligt nok," siger Pia Kjærsgaard til jp.dk.

Statsministerkandidat Helle Thorning-Schmidt (S) vil ikke følge Lars Løkke ud på den nye værdikurs.

"Det, vi kan tilbyde, er en ny udlændingepolitik skabt inde fra midten af dansk politik, hvor vi gerne vil have De Konservative med. Jeg kan garantere, at det ikke længere er Dansk Folkeparti, der skal bestemme det hele," siger Helle Thorning-Schmidt til jp.dk.

I den radikale lejr på Christiansborg mener Margrethe Vestager, at Løkke skal holde sig til liberale tanker frem for at vurdere værdier.

"Det ville klæde statsministeren at være liberal i stedet for at være værdikriger. Staten skal ikke blande sig i, hvem man som dansker skal gifte sig med," siger Margrethe Vestager.

Kilde: jp.dk