Løhdes plan møder kritik: Alt for tidligt med flere udflytninger
Endnu flere statslige ansatte skal snart udflyttes, men timingen møder kritik. Foto: Ólafur Steinar Gestsson/Scanpix
Første runde af de statslige udflytninger er ikke evalueret endnu, men regeringen gør klar til en ny udflytninsrunde. Det møder kritik fra flere fagforeninger.

Minister for offentlig innovation, Sophie Løhde (V), præsenterer efter sigende planen for den næste runde af statslige udflytninger i denne uge. Det sker, selvom evalueringen af første runde af udflytninger endnu ikke er færdig.

Derfor er det simpelthen for tidligt, at igangsætte næste runde udflytninger mener flere fagforeninger. Det skriver DR Nyheder.

Formand i DJØF Offentlig, Sara Vergo, mener, at regeringen som minimum bør vente, til evalueringen ligger klar, før man udflytter mere.

- Jeg synes godt, at man kunne have undersøgt, hvad det koster at flytte folk med, og hvad betyder det for sagsbehandlingstider. Men også at få det klarlagt, hvor mange nye slotte og domiciler der egentlig skal købes. Jeg synes, at skatteborgerne er bedst tjent med at kende konsekvenserne af den her udflytning, siger Sara Vergo til DR Nyheder.

Også næstformand i HK Stat, Peter Raben, så gerne at regeringen ventede til efter Rigsrevisionens rapport er klar, mens formand for Dansk Magisterforening, Camilla Gregersen, mener, at processen er præget af 'hastværk'.

Minister for offentlig innovation, Sophie Løhde, fortæller, at der løbende samles op på erfaringerne fra første rundes udflytninger. Hun mener derfor ikke, at regeringen er på 'bar bund'.

- Vi har præsenteret den første runde af udflytning af statslige arbejdspladser med en historisk stor plan, som vi kommer med en erfaringsopsamling bag. Erfaringsopsamlingen har vi også brugt til at forberede den næste runde af flytning af statslige arbejdspladser, som også bliver ambitiøs, siger Sophie Løhde til DR Nyheder.

Rapporten vil berøre forberedelsen og implementeringen af den første runde udflytninger, hvor 3.900 statslige arbejdspladser blev udflyttet. Derudover kigger den på ekstraudgifter ved udflytningerne, og hvilke omkostninger og besparelser der på sigt vil være ved at flytte arbejdspladserne.