LO: På høje tid med flere praktikpladser
Flere praktikpladser er på høje tid, siger LO. Foto: www.colourbox.com
Fagforbundene roser politisk flertal på Christiansborg for aftale om ekstra praktikpladser.

LO hilser ny praktikaftale velkommen.

Aftalen, der er indgået af et bredt flertal i Folketinget, indeholder både forsøg med praktikpladscentre og "endnu et rigtigt skridt i retning af sociale klausuler", lyder det fra LO.

"Det er meget positivt, at et bredt flertal i Folketinget nu har forpligtet sig til at oprette flere praktikpladser, så de unge kan få færdiggjort deres erhvervsuddannelser. Det er på høje tid," siger LO-sekretær Ejner K. Holst.

Kommentaren kommer på baggrund af en aftale som regeringen, V, K, DF og Enhedslisten i dag har indgået om at oprette i alt 10.400 ekstra praktikpladser i 2012. En aftale der beløber sig til 2,6 mia. kroner.

"Det er samtidig dejligt, at vi nu endelig får taget hul på forsøg med praktikpladscentre, der for alvor kan løfte kvaliteten i skolepraktikken. Fremover kan elever, der har svært ved at finde en 'hel' praktikplads få mulighed for at stykke en praktikplads sammen af flere mindre praktikophold," siger han.

Partierne er samtidig enedes om at nedsætte en arbejdsgruppe, der skal se nærmere på, hvordan man kan indføre sociale klausuler, der betyder, at virksomheder inden for nærmere angivne retningslinjer skal oprette praktikpladser for at udføre opgaver for det offentlige.

"Hermed tages endnu et skridt i den rigtige retning. Virksomheder, der udfører opgaver for det offentlige bør som en selvfølge også oprette praktikpladser og hermed tage ansvar for, at deres fremtidige arbejdskraft får den nødvendige uddannelse," siger Ejner K. Holst.