Marmelade-boss: Nu ansætter vi ufaglærte
Direktør Richard Fynbo (forrest til højre) lover nu at medarbejderstaben i Fynbo Foods skal vokse med 20 procent, når sukkerafgiften droppes. Foto: Fynbo Foods/pressebillede fynbofoods.dk
Udsigten til en aflivelse af sukkerafgiften vækker glæde på marmeladefabrikken Fynbo Foods, der nu vil ansætte 20 procent flere.

- Hvis sukkerafgiften bliver sløjfet, så øger vi antallet af medarbejdere med 20 procent.

Det lovede marmeladefabrikken Fynbo Foods direktør Richard Fynbo den 2. juli.

Nu tyder alt på, at sukkerafgiften bliver sendt til evig hvile på roemarkerne, og så er det tiden at holde direktøren op på jobløftet.

- Lige nu kæmper vi faktisk hårdt for at få armene ned igen. Det er meget glædeligt, at politikerne har lyttet til alle os der har sagt, at sukkerafgiften ville have meget uheldige bivirkninger på erhvervslivet, siger direktør Richard Fynbo nu til Newspaq.

Han har gået med spænding og ventet på, om politikerne ville droppe sukkerafgiften. En tur til Bornholm gav ham nemlig fornyet håb.

- Vi se på folkemødet på Bornholm, at mange politikere lyttede interesseret til vores argumenter, så jeg havde det lidt på fornemmelsen. Derfor har jeg taget forskud på begivenhederne og sat nye investeringer i gang for fire millioner kroner, siger marmelade-bossen.

- Som lovet vil vi nu ansatte 20 procent flere i virksomheden. Det løber op i cirka ti nye medarbejdere, lyder det fra direktøren fra den nordjyske fabrik.

Og der bliver plads til alle typer nye ansigter på marmeladefabrikken, der varslede at marmeladepriserne ville stige med over det dobbelte i tilfælde at sukkerafgiften.

- Der er brug for ufaglærte til produktionen, og så skal vi også have en ingeniør og en akademiker til regnskaberne, siger Richard Fynbo.

I sin glæde over afskeden med sukkerafgiften lover Fynbo Foods nu også at tage en tørn for at sikre flere praktikpladser.

- Det er vores pligt også at tage det samfundsansvar, som det er at tage praktikanter fra erhvervsskolerne, så vi skal ud og finde nye lærlinge nu, lover Richard Fynbo.

Sukkerafgiften skulle indbringe statskassen 1,2 milliarder kroner i 2013. Nu skal pengene sandsynligvis findes et andet sted.