LO: Krisemøde er ikke hele løsningen
Foto: Pressebillede LO
Fredagens stormøde hos beskæftigelsesministeren vil ikke munde ud i en løsning på dagpengeproblemet, mener LO.

Det var en scenevant opvisning i henholdende spil på modstanderens banehalvdel, som arbejdsmarkedets parter, kommunerne og A-kasserne fredag diskede op med forud for fredagens dagpengeforhandlinger med beskæftigelsesminister Mette Frederiksen.

Mens Dansk Arbejdsgiverforening på den ene side slår på, at jobbene er der, men at jobcentrene skal blive mere effektive, så beder landets kommuner - der driver centrene - arbejdsgiverne om at skabe flere arbejdspladser.

Samtidig fastslog LO's formand, Harald Børsting, at han slet ikke tror, at dagens møde om bedre aktivering vil løse det problem, som parterne først og sidst har sat sig sammen for at løse: nemlig at redde tusindvis af dagpengemodtagere fra økonomisk ruin inden nytår.

- Der er meget at hente ved at se på aktivering, og jeg har også idéer med i tasken, men det løser bare ikke den samlede udfordring, siger Harald Børsting.

- Der står stadig store udfordringer tilbage bagefter og der står genoptjeningsretten rigtig højt på vores dagsorden, siger han.

LO vil gerne have, at dagpenge modtagere - når de først har fået job - fortsat genoptjener retten til dagpenge i tilfælde af ny ledighed efter et halvt år mod et år til nytår.

Hos A-kasserne triller man også bolden hen over midterlinjen og et godt stykke ned på arbejdsgivernes banehalvdel.

- Vi kunne godt tænke os, at Dansk Arbejdsgiverforening opfordrede deres medlemmer til at indkalde nogle af de folk, der står bagest i køen til samtaler, siger formand for A-Kassernes Samvirke, Morten Kaspersen.