Liderlig betjent i fængsel for sex-sms
Betjent er dømt for sex-sms'er, men har nu anket dommen. Foto: Politiet
En 47-årig betjent fra Aalborg skal ruske tremmer i 30 dage, fordi han misbrugte sit embede til at komme tæt på fængslede mænds kærester.

Et billede af et erigeret lem med teksten "Nu dunker den og er stenhård. Skal du have en vareprøve?" sætter en betjent bag lås og slå i 30 dage.

Billedet blev sendt til kæresten af en fængslet rocker, som betjenten havde mødt på jobbet. Og nu har en enig domsmandsret i Aalborg dømt den 47-årige 30 dages fængsel - ubetinget. Det skriver eb.dk.

Dommeren mente, at betjenten misbrugte sit embede, da han sidste år sendte flere sex-sms'er til kærester af indsatte.

Da avisen forsøgte at få en kommentar efter dommen lød svaret:

"Hvad tror du selv," kom det kort fra betjenten.

Politibetjenten kom i kontakt med tre kvinder, hvor deres rockerkærester sad i fængsel. Han startede med små uskyldige sms'er, men gik langsomt over til mere og mere vulgære beskeder.

Anklager Anette Abildgaard Odder havde sat næsen op efter 60 dages fængsel, men hun er stadig godt tilfreds med dommen.

"Retten har fulgt anklageskriftet i dommen, og så er det mere ligegyldigt for mig om han får 60 eller 30 dages fængsel. Dommen viser, at retten tager embedsmisbruget meget alvorligt," sagde statsadvokat Anette Abildgaard Odder til eb.dk.

Betjentens forsvarer Torben Koch var omvendt meget overrasket, da han ville have betjenten fuldstændig frikendt.

"Dommen er fuldstændig urimelig. Domsmandsretten har slet ikke taget hensyn til forsvarets betragtninger om, at der i det ene forhold var tale om to ligeværdige mennesker. Det, han har gjort, er måske moralsk kritisabelt, men det er ikke strafbart," sagde Torben Koch til eb.dk.

Betjenten har nu anket dommen, som skal behandles i Landsretten.