Lene E: Danmark er et terrorforbillede

USA har inviteret lille Danmark med til FN-konference om terrorbekæmpelse. Ifølge Lene Espersen har flere fået øjnene op for danske værdier.
Udenrigsminister Lene Espersen (K) er stolt over at blive inviteret med til terrorkonference i FN som det eneste lille vestlige land.
Udenrigsminister Lene Espersen (K) er stolt over at blive inviteret med til terrorkonference i FN som det eneste lille vestlige land. Foto: Scanpix/Reuters/Ints Kalnins

Danmark er som det eneste lille vestlige land blevet bedt om at indgå i FN's nye antiterror taskforce. Det Jyllandsposten.dk

FN og USA skulle efter sigende være imponeret over Danmarks evne til at kombinere hård terrorbekæmpelse i form af magt og politi med mere bløde værdier som menneskerettigheder, kvinders rettigheder og et velfungerende retsvæsen.

Og udenrigsminister Lene Espersen (K) er stolt.

"Det er afgørende, at man ikke kun bekæmper terror, men også årsagerne til at terror opstår. Det har mange andre lande fået også øjnene op for," siger hun til avisen.

Udenrigsministeren mener, det er på baggrund af Danmarks gode erfaringer med terrorbekæmpelse i både Afghanistan og på Afrikas Horn, og mener, at FN's nye terrorindsats i høj grad inspireret af den danske model:

Den særlige terrorenhed, Global Counterterrorism Forum, bliver nedsat i forbindelse med FN's generalforsamling den 20.-23. september i New York. Enheden kommer til at bestå af 29 lande i alt. Udover Danmark er det blandt andre USA, Storbritannien, Tyrkiet, Egypten, Indonesien og Indien.

Kilde: Jp.dk

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.