Leicester laver permanent manageraftale med Shakespeare

Den tidligere assistent, Craig Shakespeare, skal stå i spidsen for Leicester de kommende tre sæsoner.
Craig Shakespeare tog over efter Claudio Ranieri, da det så sort ud for Leicester. Han forhindrede en truende nedrykning og er blevet belønnet med en treårig kontrakt.
Craig Shakespeare tog over efter Claudio Ranieri, da det så sort ud for Leicester. Han forhindrede en truende nedrykning og er blevet belønnet med en treårig kontrakt. Foto: Carl Recine/Reuters

Der er kommer styr på managersituationen i Premier League-klubben Leicester, hvor landsholdsmålmand Kasper Schmeichel vogter buret.

Efter fyringen af mestertræneren Claudio Ranieri i februar har den tidligere assistent Craig Shakespeare været indsat som midlertidig manager.

Han har imidlertid gjort det så tilfredsstillende, at klubbens ledelse har valgt at forlænge arrangementet med tre år.

- Craig har vist alle sine egenskaber inden for lederskab, motivation og talentudvikling, som er nødvendige for at lykkes i denne stilling.

- Disse kvaliteter er - sammen med hans evne til at træffe hurtige og rigtige beslutninger, hans kendskab til klubben og den respekt, han har gjort sig fortjent til - medvirkende til at gøre ham til det ideelle valg for fremtiden, siger klubbens næstformand, Aiyawatt Srivaddhanaprabha.

Selv er 53-årige Craig Shakespeare glad for at få lov at fortsætte i sit nye job efter fem en halv sæson som assistent.

Shakespeare overtog ansvaret for forrige sæsons mestre på et tidspunkt, hvor holdet var i fare for at rykke ud.

Men blandt andet takket være fem sejre i sine første fem kampe som manager lykkedes det at hive Leicester op fra kælderen og slutte sæsonen på en 12.-plads.

Han førte også holdet til en kvartfinaleplads i Champions League, hvor Atlético Madrid dog blev stopklods.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.