Lauritz.com giver kunsten bedre rammer
Kunstnere kan præsentere og sælge deres værker i nybyggeri hos det odenseanske auktionshus, der opererer på internet-tet.

Netauktionshuset Lauritz.com har i øjeblikket gang i et større byggeprojekt, der vil fordoble firmaets areal i domicilet på Kratholmvej ved Stenløse i den sydlige del af Odense.De 1.200 nye kvadratmetre hos Lauritz.com skal først og fremmest bruges til at indrette et 800 kvadratmeter stort lokale, som skal bruges til på en indbydende måde at præsentere den kunst, som firmaet har til salg på sin hjemmeside.»Det er planen, at kunsten virkelig skal kunne komme til sin ret. Lokalet skal være som det flotteste galleri,« siger Leif Tingkær, der er direktør hos Lauritz.com.I den nye galleribygning skal der blandt andet præsentere moderne kunst, kunsthåndværk, keramik, glaskunst, møbelklassikere og nyere designmøbler. Sådanne ting har netauktionshuset gennem et stykke tid haft held til at få auktioneret væk på internettet. Men indtil nu har firmaet haft svært ved at kunne præsentere tingene for de kunder, der har et ønske om at bese de potentielle køb ved selvsyn.»Det har knebet gevaldigt med pladsen. Men det bliver der så lavet om på nu,« konstaterer Leif Tingkær.

Kunder p hele kloden

Direktøren mener, at kunstnere har store fordele ved at sælge deres værker på Lauritz.com i stedet for den gammeldags måde på de traditionelle gallerier.»Vi har 370.000 brugere og er den syvende mest besøgte netauktion i Europa. Og hos os har kunstnerne mulighed for at få promoveret deres kunst over hele verden.«Han fortæller, at sangeren Johnny Madsen for nylig har haft nogle af sine billeder sat til salg på Lauritz.com. Og ifølge direktøren har det nu medført, at franske gallerier har vist interesse for Johnny Madsens kunstværker.