Lars Lilholt: Jeg holder meget af de gamle hippiefestivaler
Onsdag aften spillede Lars Lilholt sit store hit "Kald det kærlighed" under Smukfests 40-års jubilæumskoncert, hvor koryfæer som Sanne Salomonsen, TV-2, Michael Falch og Dodo and the Dodos blandt andre også optrådte. (Foto: Helle Arensbak/Ritzau Scanpix)
Smukfest har en særlig plads i hjertet hos den danske trubadur, fordi festivalen er drevet af frivillighed.

Man kan kalde det kærlighed, det forhold Lars Lilholt har til Smukfest.

Den erfarne sanger og sangskriver, som på 50. år stadig spiller musik uden planer om at trække sig tilbage, har spillet på festivalen i bøgeskoven 12 gange med sit band og to gange med tremandsbandet Dalton, som han dannede med Johnny Madsen og Allan Olsen.

- Jeg nyder meget at være på Smukfest. Hver eneste festival har sin egen sjæl, men jeg synes, det her er en fantastisk festival, fordi det er festen, der er i højsædet.

- Hver eneste gang jeg har spillet på Smukfest, har det været magisk, siger han.

En anden årsag til, at 66-årige Lars Lilholt holder meget af Smukfest, er, at festivalen ligesom Roskilde Festival og Jelling Musikfestival er drevet af frivillige.

- Smukfest er lokalt forankret. Hvis der er overskud, sidder der ikke en eller anden tysker og har tjent pengene og sætter overskuddet ind i skattely på Cayman Island.

- Alle pengene går tilbage til de frivillige, og alle de foreninger i området, som er med til at få festivalen til at køre, siger han.

I sine yngre dage spillede Lars Lilholt i mange år fodbold i den lokale klub i Ry uden for Skanderborg, og der var det altid umuligt at stille hold, når der var Smukfest, fordi alle spillerne skulle være frivillige på festivalen, fortæller han.

- Det er noget af det smukkeste ved de gamle festivaler, at de er født ud af et lokalt initiativ. Det var før, man tænkte så meget på penge. Man skabte festivalen, fordi man gerne ville have en fest til byen.

- Jeg holder meget af de gammeldags hippiefestivaler, siger han.

Lars Lilholt gav torsdag koncert på årets Smukfest, og han var også på scenen onsdag aften til Smukfests 40-års jubilæumskoncert, hvor han optrådte med sit store hit, "Kald det kærlighed".

/ritzau/

Af Kristine Dam Johansen, Ritzau FOKUS
via Listen To News