Landstræner efter åbningssejr: Inderne pressede os
Line Kjærsfeldt tabte sin kamp ved Sudirman Cup, men Danmark vandt alligevel samlet med 4-1 i kampe. Foto: Henning Bagger/Scanpix
Det danske badmintonlandshold vandt over Indien i den første kamp ved Sudirman Cup, og det glæder landstræner.

Danmark levede op til favoritværdigheden med sejr over Indien og fik dermed en god start i Sudirman Cup, som er VM for blandede hold.

De danske badmintonspillere vandt med 4-1 i kampe over inderne, som i flere af opgørene i de fem forskellige rækker leverede hård modstand.

- Først og fremmest var kampen så svær og intensiv, som vi forventede. Vi vidste, at de ville presse os, og vi skulle lære at håndtere hallen, boldene og det hele.

- Til tider klarede vi det godt, men i andre perioder faldt vi lidt ud. Alt i alt er vi rigtig godt tilfredse med 4-1-sejren, siger landstræner Kenneth Jonassen til badminton.dk.

Danmark vandt de første tre kampe over inderne i mixeddouble, herresingle og herredouble. Og med 3-0-føringen var danskerne sikre på at vinde holdkampen.

Derfor betød det mindre, at Line Kjærsfeldt tabte sin kamp i damesingle i kamp nummer fire.

Omvendt kunne damedoublen Christinna Pedersen og Kamilla Rytter Juhl sikre en samlet sejr på 4-1, da de besejrede Ashwini Ponnappa og Nikki Reddy i tre sæt.

- Det gav en dejlig ro og afslappethed i truppen, at vi afgjorde holdkampen efter de tre første kampe.

- Line spillede efterfølgende et fremragende første sæt, og pigerne (Christinna Pedersen og Kamilla Rytter Juhl, red.) spillede med lidt nervøsitet, men de kæmpede sejren hjem.

- Vi tager det som et positivt tegn, at vi er klar og lever os med ind i kampene, selv om det er afgjort, siger Kenneth Jonassen.

Danmark møder Indonesien i den anden og sidste gruppekamp onsdag formiddag dansk tid.

/ritzau/