Landsholdskaptajn i retten for racisme

En dommer skal afgøre, om Englands landsholdsanfører John Terry råbte racistiske kommentarer efter modstanderen Anton Ferdinand eller ej.
Det bliver nu op til en dommer at vurdere, om John Terry gik over grænsen i en kamp i oktober.
Det bliver nu op til en dommer at vurdere, om John Terry gik over grænsen i en kamp i oktober. Foto: AP/Paul Thomas / POLFOTO

De sidste måneders diskussion om, hvorvidt John Terry råbte racistiske ukvemsord efter forsvarsspilleren Anton Ferdinand eller ej, bliver afgjort i retten.

Det er i dag blevet besluttet, at der er nok beviser til at føre en sag mod en engelske kaptajn, der til daglig spiller i Chelsea.

Det skriver Nyhedsbureauet AP.

Selv afviser 31-årige John Terry at have brugt racistiske ord mod Ferdinand, der er født i England, men har rødder i Afrika.

Episoden udspillede sig i en kamp i oktober mellem Chelsea og Queens Park Rangers, hvor Anton Ferdinand spiller i forsvaret.

Chelsea fik vist to mand ud og undervejs opstod der altså nogle spændinger. Efter kampen afviste Terry anklagerne om racisme.

"Jeg troede, at Anton beskyldte mig for at bruge et racistisk udtryk over for ham. Jeg svarede aggressivt, men jeg brugte aldrig det udtryk," lød det dengang fra Terry i en pressemeddelelse.

Sagen starter 1. februar næste år.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.