Landsby i chok: Liget af en mand fundet
Det var røgdykkere som fandt den 65-årige død i huset på Færgevej 4 tæt ved Lammefjorden. Foto: Google Street View
Mange "er på den ene og den anden side af loven" i Gundestrup, siger lokal mand. I landsbyen blev en 65-årig fundet dræbt i udbrændt bygning.

- Jeg er dybt chokeret. Nu kendte jeg ham, og han gør ikke en flue fortræd.

Sådan siger Grøne Spurkeland til TV Øst. Men han er ikke den eneste i landsbyen Gundestrup ved Grevinge i Odsherred, som er chokeret over drabet på en 65-årig mand.

Den 65-årige blev fundet død i et udbrændt hus på Færgevej 4. Manden havde været udsat for grov vold.

En anonym kvinde tilføjer, at hun synes det er uhyggeligt, og siger at det er tragisk at en nabo skal komme af dage på den måde:

- Det kommer meget tæt på, siger kvinden.

Hun kender den afdøde, og fortæller at han var en sød og rar mand, der ikke ville gøre en flue fortræd:

- Han var den flinkeste, sødeste og rareste mand. Han var en enspænder, men altid hjælpsom og god for en snak over hækken og en kop kaffe.

"Mange på den anden side af loven"

Det samme skudsmål får den 65-årige af Grøne Spurkeland. Han har handlet reservedele hos den dræbte og siger til TV Øst, at den 65-årige var stille og rolig, nede på jorden. Men også var en person, som sagde hvad han mente.

Grøne Spurkeland tilføjer, at der i området "er mange, der er på den ene og den anden side af loven".

- Der er socialt udsatte i det her område, så der sker nogle gange nogle hændelser. Men at det skulle komme hertil, det er skræmmende, siger han og tilføjer:

- Så jeg er overrasket over, at nogen har set sig så sur på ham. Nogle snakker om hjemmerøveri, men at det skulle komme så vidt, det tvivler jeg på.

Røgdykkere fandt afdøde

Branden blev anmeldt torsdag morgen af en lokal kvinde.

I første omgang var meldingen, at man ikke havde fundet personer i huset. Men op ad formiddagen ændrede situationen sig, da røgdykkere skaffede sig adgang til en større del af huset og fandt liget af den 65-årige mand.

Hele fredagen undersøgte politiets brandteknikere den udbrændte ejendom. Det kan foreløbig ikke udelukkes, at der er tale om en påsat brand.

Appel til borgerne

Politiet ønsker ikke at svare på, om der er sket anholdelse i sagen, men vicepolitiinspektør Bjørke Kierkegaard fra Midt- og Vestsjællands Politi appellerer til borgerne om at henvende sig, hvis man har konkret viden om mistænkelige forhold nær Færgevej fra onsdag formiddag til torsdag formiddag.

- Det kan være personer, køretøjer eller noget, som afviger fra det normale i området. Skulle nogen sidde inde med en konkret mistanke eller i øvrigt har oplysninger i sagen, vil vi meget gerne tale med dem, siger Bjørke Kierkegaard.