Dansk sanger er død - stod bag kæmpe hit
Carl Petter blev kendt for sit hit om øl. Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix/arkivfoto
Manden bag landeplagen "Stik mig en øl" er død. Der bliver muntert i himmelen, skriver mangeårig ven i mindeord.

Manden bag linjerne "Stik mig en øl, ellers slår jeg flikflak, ellers slår jeg flikflak i Randers Fjord" er død.

Carl Petter døde natten mellem torsdag og fredag, skriver Randers Amtsavis.

Carl Petter, med det borgerelige navn Karl Peter Jensen, blev 71 år og døde ifølge TV 2 Østjylland efter længere tids sukkersyge.

Sangen "Stik mig en øl" blev en landeplage, da Carl Petter og bandet New Rocket udgav nummeret i 1982 og årene efter turnerede landet tyndt.

I et interview med Randers Amtsavis i anledning af 25-års jubilæet for "Stik mig en øl' fortalte Carl Petter, at han skrev teksten på 40 minutter. Han havde hørt det svenske band New Rockets spille nummeret, og melodien var så god, at han ville lave en dansk version.

- Jeg havde aldrig hørt sangen før, men melodien sad bare fast med det samme. Den hang lige i øret på mig. Jeg tænkte, at den måtte jeg forsøge at lave en sang på, og jeg fik melodien med hjem på et bånd, fortalte han til avisen.

Carl Petter var både musiker og restauratør og drev gennem årene en række spisesteder i Randers. Han stod blandt andet bag restaurant Maxim og caféen Maren Knudsen i Storegade.

Han var desuden en stor igangsætter og en vigtig del af Randers Festuge op gennem firserne.

- De skæve mennesker er de sjoveste. Og Carl Petter kedede man sig aldrig sammen med. Der var gang i ham - en munter glad dreng, siger Martin Petersen, en af Carl Petters venner, til TV 2 Østjylland.

Den mangeårige ven, Jørn Sørensen, skriver blandt andet i et mindeord i Randers Amts Avis: "Han var om nogen en festens mand. Der bliver muntert i himmelen".

via Listen To News