Lagerarbejder efter Løkkes pensions-flop: Vi er stadig nedslidte
Jens Thomassen glæder sig over, at Løkke trækker sine pensionsplaner. Nu begynder det store arbejde, mener lagerarbejderen. Foto: Privat
Ja, tak! Udbryder den sygemeldte lagerarbejder om, at Løkke trækker sine pensionsplaner. Men det store slag om pension for de nedslidte i fysisk hårdt arbejde skal stadig slås, mener Jens Thomassen.

- Det betyder ikke det helt store. Det er selvfølgelig positivt, at Lars Løkke trækker skidtet tilbage. Men der er stadig en større kamp om pension, der skal tages. Det handler om nedslidte mennesker det her.  

53-årige Jens Thomassen fra Borum ved Aarhus har været uforstående over for Løkkes pensionsplaner.

Han har nemlig selv haft hårdt fysisk arbejde i mange år. Senest arbejdede han som lagermedarbejder på Nettos centrallager, men måtte sygemelde sig i 2016 efter en arbejdsulykke. Det skrev Avisen.dk om i marts. 

Søndag meddelte statsminister Lars Løkke Rasmussen (V), at han opgiver at hæve pensionsalderen yderligere. VLAK-regeringen havde ellers et mål om at hæve befolkningens pensionsalder med et halvt år fra 67 år til 67,5 år.

Ifølge Jens Thomassen kan et halvt år for en nedslidt person betyde meget. 

- Et halvt år kan have stor betydning for dem, der vitterligt er nedslidte. Jeg ved selv, hvor benhårdt det kan være. Det betyder sgu' noget, siger han.

Gulerod istedet for pisk

I oktober 2016 sygemeldte Jens Thomassen sig. I oktober 2015 fik han nemlig et piskesmæld, da han skubbede paller sammen over gulvet med en gaffeltruck og bragede ind i, hvad der svarede til en stillestående mur, forklarer han tilbage i marts måned.  

Efterfølgende blev han sygemeldt, men vendte tilbage på fuldtid fra marts 2016. Det blev dog en tid med masser af medicin og morfinpiller for at holde dagen sammen. 

Nu er han på sygedagpenge med 15 år til pensionsalderen.

Jens Thomassen mener, at der er et langt større arbejde, der skal gøres, end regeringens nu halve års ekstra pension:

- Man bliver nødt til at kigge overordnet på pensionsalderen. I stedet for at bruge pisken, så må man bruge guleroden, og se om man ikke kan lokke dem, der har fysikken til det, siger Jens Thomassen og tilføjer, hvordan han mener, det bør gøres: 

- Man burde gøre det sådan, hvor man sagde: Er du 65, og er du nedslidt, så kan du gå af, men kan du blive ved, så kan du få en gulerod. Men man skal samtidigt ikke straffe dem, der ikke kan blive på arbejdsmarkedet, siger han. 

53-årig skal yde mere end en 25-årig

Men handler det ikke om, at jer, der arbejder med hårdt fysisk arbejde, er for dårlige til at passe på jer selv og jeres krop og bruge de hjælpemidler, I får stillet til rådighed i jeres arbejde?

- Problemet er, at vi har en arbejdsgiver, der har store forventninger til os. Det forventes, at jeg på 53 yder lige så meget som ham på 25 eller måske endda mere, fordi jeg har de års ekstra erfaring, siger Jens Thomassen.

Den 53-årige sygemeldte lagerarbejder er også tillidsmand for 3F. Og han genkender mange historier som hans egen blandt kolleger. 

- Vi skal have trukket den forhøjede pensionsalder tilbage, det bliver vi nødt til. Det kan godt være, at levealderen er forhøjet, men der er stadig nogle jobfunktioner, som kræver hårdt fysisk arbejde. Og det er gennem hele dit arbejdsliv.