LA ryster på hovedet: Pligt at vælte Thorning
Foto: Jens Dige/POLFOTO/Arkiv / POLFOTO
LA opfordrer Konservative til at stoppe med at lege støtteparti for regeringen og i stedet holde sommerferie.

Selvom De Konservative i dag åbner op for at lave en bred finanslov hen over midten til efteråret, nægter Liberal Alliance at lægge stemmer til, at Helle Thorning-Schmidt (S) kan fortsætte som statsminister.

- Jeg synes, ethvert borgerligt parti har en forpligtelse til at forsøge at få væltet Helle Thorning lige så snart, det kan ske, så Danmark kan få en regering, der har fokus på at få orden i økonomien, siger politisk ordfører, Simon Emil Ammitzbøl (LA).

Han opfordrer nu De Konservative til at "holde en god, lang sommerferie og lade regeringen og Enhedslisten slås alene til efteråret" og kalder det ærgerligt, hvis de borgerlige skulle redde regeringen, hvis Enhedslisten trækker sig fra finansloven.

Hos De Konservative argumenterer gruppeformand Brian Mikkelsen med, at partiet med udspillet skal sætte Enhedslisten uden for indflydelse. Men den argumentation giver Simon Emil Ammitzbøl ikke meget for.

- Jeg er rigtig bange for, at man kan argumentere på den måde hele vejen frem til, at der først bliver valg i 2015, hvor Helle Thorning måske når at få rettet op på meningsmålingerne, siger han.

Så selvom LA i store træk egentlig er politisk enige med de konservatives fire krav om, at selskabsskatten skal sænkes til 20 procent, NOx-afgiften rulles tilbage, arveafgiften fjernes og rådighedsreglerne for ledige strammes op, vil de ikke være med i finansloven.

- Jeg synes, det er fint, at først Dansk Folkeparti og nu De Konservative får fortalt lidt om, hvad deres mærkesager er her i sommerferien, siger Simon Emil Ammitzbøl og tilføjer:

- Men det er ærgerligt, at hvis man for at få lidt spalteplads i virkeligheden er med til at sikre, at Helle Thorning sidder længere i statsministeriet længere end højst nødvendigt.