Kyllingen løj også over for sin kone
i 2007 blev Michael Rasmussen fældet af sin egen løgn. Arkiv Foto: Bas Czerwinski/AP / POLFOTO
Han talte usandt over for sit eget cykelhold, han førte antidoping-myndighederne bag lyset, og han løj for sin egen kone.

Michael Rasmussen havde i 2007 et noget løssluppen forhold til sandheden, og han løj for alt og alle - selv sin egen kone spiste han af med sine løgne.

Og da det blev afsløret, at han havde givet 'urigtige oplysninger', som han foretrækker at kalde det, kastede det ham ud i en voldsom krise, hvor han sportsligt, økonomisk, mentalt og familiemæssigt så alt smuldre omkring sig, skriver Ekstra Bladet.

"Sagen er den, at også min kone gerne skulle tro, at jeg var i Mexico. Jeg var i Italien, men jeg boede ikke hjemme. Det gav mig ro til at finde en udvej, forklarer Michael Rasmussen til avisen.

Men hvorfor det var så vigtigt for ham også at lyve over for sin egen hustru, vil han ikke ind på.

"Ja, det er der, hvor det private skal forblive privat", siger Rasmussen, der lige siden sin indrømmelse af løgnen i november 2007 har foretrukket at leve med mistanken om doping frem for at afsløre sin private hemmelighed.

"Tour-skandalen og alt det, der fulgte, blev en meget, meget hård prøvelse for ægteskabet. Det var en ekstrem situation og en ekstrem tid. Hvis ikke det var for Milo (parrets søn, red.), kan jeg godt have min tvivl om, hvorvidt det var lykkedes at redde vores ægteskab. Han var den lim, der trods alt holdt os sammen," siger han.

Kilde: Ekstra Bladet