Kyllingen: De skylder mig 42 millioner

Erstatningssagen som cykelrytteren lagde mod Rabobank, efter han blev smidt ud af Tour de France i 2007, nærmer sig endelig en afslutning.
Michael Rasmussen blev pillet ud af Tour de France, da han var storfavorit til at vinde løbet. Det har kostet ham en masse penge, som han nu håber at få erstatning for.
Michael Rasmussen blev pillet ud af Tour de France, da han var storfavorit til at vinde løbet. Det har kostet ham en masse penge, som han nu håber at få erstatning for. Foto: AFP/Scanpix

For fire år siden blev den gule trøje sensationelt pillet af Michael Rasmussen, og 'Kyllingen fra Tølløse' blev sparket ud af Tour de France.

Nu håber han, at sagen mod hans daværende hold, Rabobank, endelig kan lukkes med en kæmpe økonomisk kompensation, skriver det hollandske dagblad De Telegraaf.

Tour-skandalen havde baggrund i, at Michael Rasmussen løj om sine opholdsteder forud for Touren. Der var dog ingen regler, der krævede, at han blev smidt ud af løbet for usandhederne. Derfor mener Rasmussen, at han har krav på en erstatning, der svarer til indtægten ved en sejr i Tour de France.

Allerede for tre år siden dømte byretten i Utrecht cykelholdet Rabobank til at betale 5,3 millioner kroner i erstatning til cykelrytteren. Erstatningen dækkede den tabte præmie for Tour-sejren samt to måneders løn. Men det er langt fra det beløb, kyllingen føler sig berettiget til.

"Nu kan jeg vise, hvad konsekvenserne af fyringen var. Hvis jeg havde vundet touren, kunne jeg tegne kontrakter de næste år for flere millioner kroner," siger han til De Telegraaf.

Sagen forventes afsluttet i september eller oktober i år.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.