Kun hver tredje har studierelevant job
64 procent af de studerende har et job ved siden at studiet. Men kun en ud af tre vurderer, at det er studierelevant. Foto: Colourbox
Døren til et studierelevant arbejde er lukket for mange studerende. Krisetider, siger deres formand. Brug det, du har, siger forsker.

Studiejobbet hos Novo Nordisk, i Statsministeriet eller hos Rambøll Management forbliver en drøm for mange studerende.

Kun hver tredje studerende med arbejde angiver selv, at opgaverne er relevante for deres studie. Det viser en ny undersøgelse, som TNS Gallup har lavet for Nordea.

Formanden for Danske Studerendes Fællesråd, Torben Holm, frygter en negativ spiral, hvis de studerende bliver ved med at måtte tage til takke med at sidde ved kassen i Netto eller brygge kaffe på en cafe.

- Ungdomsarbejdsløsheden for unge og nyuddannede akademikere er rigtig høj. Så det, at man ikke heller ikke kan finde relevant arbejde, mens man studerer, bidrager jo slet ikke til krisens løsning. Men i øjeblikket er vi nok nødt til at være glade for at have lidt at rive i, siger han med henvisning til den økonomiske krise.

Og selvom det kan være svært at se det studierelevante i at være telefonsælger, hvis man drømmer om en karriere inden for biomedicin, så er det bare med at suge erfaringerne til sig alligevel.

Det siger fremtidsforsker Julie K. Carton, der er tilknyttet Instituttet for Fremtidsforskning og driver konsulentvirksomheden Work Forward.

- Salgserfaring og kunderelationer er noget af det, som mange virksomheder altid efterspørger. Så selvom det kan være svært at se det studierelevante i at sælge forsikringer eller være medhjælper på et plejehjem, så kan mange få nogle vigtige erfaringer med salg, koordinering, service og organisering, siger hun til Newspaq.

Hvis man ikke har studierelevant arbejde på sit cv, så gælder det om, at profilere sig på, at man er dygtig til at reflektere over sit arbejde og kan bruge det i en større sammenhæng.

- Det handler også om den enkelte persons evne til at drage læring og erfaring fra det, man nu engang laver, selvom det ikke er så studierelevant. Og så sender man jo samtidig et signal til arbejdsgiveren om, at man kan indgå på en arbejdsplads og er parat til lave et stykke arbejde. Og måske også, at man ikke er for fin til at lave noget, som ikke er præcis det, man interesserer sig mest for, siger Julie K. Carton.

via Listen To News