Kronprinsparret har taget børn med på Smukfest
Kronprins Frederik har en stor forkærlighed for musik, og ankom onsdag eftermiddag til årets Smukfest. (arkiv) (Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix)
Kronprins Frederik og kronprinsesse Mary har taget prins Christian og prinsesse Isabella med til Smukfest.

Sidste år overraskede han festivalgæsterne på Smukfest ved at gå på scenen med Nephew, og igen i år skal kronprins Frederik have en bid af festivalen.

Onsdag eftermiddag ankom kronprinsen nemlig sammen med kronprinsesse Mary og parrets to ældste børn, prins Christian og prinsesse Isabella, til festivalen i Skanderborg.

Den royale familie ankom til backstageområdet bag P3 Teltet, hvor de blandt andre blev budt velkommen af komiker Simon Jul.

Kronprinsen har i biografien "Under Bjælken" fortalt, at han har en stor forkærlighed for pop- og rockmusik, heriblandt Nephew, som han var på scenen med sidste år.

Det kom i stand, da forsanger i Nephew, Simon Kvamm, under bandets koncert ville have publikum til at konkurrere om, hvilken side der kunne synge højest, og her blev kronprins Frederik bragt på scenen som royal dommer.

- Deres Kongelige Højhed, kunne De ikke have lyst til at pege på den side, der skal vinde dagens sangkonkurrence, spurgte Nephews frontmand, Simon Kvamm, dengang kronprinsen ifølge Ekstra Bladet.

Årets besøg på Smukfest sker, efter at kronprinsparret har sejlet rundt med Kongeskibet Dannebrog og holdt ferie rundt omkring i Danmark med deres børn.

Familien har blandt andet besøgt den danske polarforsker Knud Rasmussens hjem og et snedkerværksted i Egeværk.

/ritzau/

Af Kristine Dam Johansen, Ritzau FOKUS
via Listen To News