Kronprinsessens stedbror dræbt på Utøya
En grådkvalt kronprinsesse Mette-Marit ankommer sammen med kronprins Haakon til mindehøjtidelighed i domkirken i Oslo. Foto: Polfoto, AP, Frank Augstein
Den politimand, som befandt sig på Utøya, da Anders Behring Breivik gik amok, var stedbror til den norske kronprinsesse, Mette-Marit.

Ifølge flere vidner, blev han mejet ned, da han forsøgte at stoppe drabsmanden.

Faren og politimanden, 51-årige Trond Berntsen, var på AUF's sommerlejr på Utøya som frivillig, civil vagt, som han havde været det i ti år.

Og så var han stedbror til den norske kronprinsesse, Mette-Marit, skriver VG.no.

Trond Berntsens far, Rolf Berntsen, giftede sig med kronprinsesse Mette-Marits mor Marit Tjessem i 1994. Kronprinsesse Mette-Marit havde et nært forhold til sin stedfar, og Berntsen havde rollen som reservebedstefar for hendes søn Marius.

"Kronprinsessens tanker går til hans nærmeste familie," siger hoffets kommunikationschef, Marianne Hagen, til VG.

Trond Berntsen ringede hjem kort inden angrebet, fordi de unge var bekymrede, efter bomben var sprunget i Oslos centrum.

"Trond ringede hjem til sin samboer og fortalte, at det var mange bekymrede unge, som ville rejse fra øen. Han fortalte, at han var i gang med at samle de unge og skaffe sig en oversigt over situationen", siger hans tidligere advokat Torkil Røseid.

Det var sidste gang samboen hørte fra ham. Ifølge vidner var han den blot anden, der blev skudt, da han med det samme forsøgte at stoppe drabsmanden, der dog ikke skulle have tøvet et sekund med at skude ham.

Kilde: VG.no