VORES VALG

Kristendemokraterne flirter med Thorning

KD vil pege på S, hvis ikke Lars Løkke Rasmussen, lover at danskerne i 2020 kan komme på skadestuen lokalt seks steder i landet.
Per Ørum Jørgensen er parate til at droppe støtten til statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) og i stedet pege på Helle Thorning-Schmidt (S). Arkiv
Per Ørum Jørgensen er parate til at droppe støtten til statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) og i stedet pege på Helle Thorning-Schmidt (S). Arkiv Foto: Foto: Folketinget.dk

Helle Thorning-Schmidt og resten af rød blok kan meget vel få en hjælpende hånd fra uventet kant.

I dag præsenterer Kristendemokraterne nemlig deres valgoplæg med et forbløffende budskab.

De er parate til at droppe støtten til statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) og i stedet pege på Helle Thorning-Schmidt (S), skriver Berlingske.

Den noget uventet drejning fra partiets leder Per Ørum Jørgensen kommer efter, at han slår fast, at Kristendemokraterne har et ultimativt krav om seks nye akutmodtagelser, der blandt andet skal forhindre, at borgere i Vestjylland fra 2020 vil få 90 kilometer til nærmeste skadestue på supersygehuset i Gødstrup.

"Konsekvensen er, at en hel landsdel står uden adgang til sundhedsvæsnet. Det er et ultimativt krav, at vi får de seks akutmodtagelser, så ingen får mere end 30 minutters transport. Det er dybest set Lars Løkke Rasmussens (V) ansvar, men han er flygtet fra det. Leverer han ikke, spørger vi Helle Thorning," siger Per Ørum Jørgensen til avisen.

Han foreslår derfor seks nye lokale akutmodtagelser og fødeafdelinger. Det skal være muligt at få gips om en brækket arm eller føde sit barn lokalt i Holstebro, Svendborg, Kalundborg, Næstved, Helsingør og Nakskov.

Kilde: Berlingske

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.