Krisen får danskerne til at løbe hurtigere

Sidste år steg produktionen i det private med 4,9 procent, og det skyldes, at krisen gør os mere effektive.
For på det private arbejdsmarked går det stærk som aldrig før, og sidste år steg produktiviteten 4,9 procent. Arkiv
For på det private arbejdsmarked går det stærk som aldrig før, og sidste år steg produktiviteten 4,9 procent. Arkiv Foto: Colourbox

De sidste mange år har krisen fået skylden for meget ondt, men nu viser det sig, at den faktisk også har en positiv side.

For på det private arbejdsmarked går det stærk som aldrig før, og sidste år steg produktiviteten 4,9 procent, hvilket er den største fremgang i 16 år, det viser nye tal fra Danmarks Statistik, skriver Berlingske.

Og professor og tidligere overvismand Jan Rose Skaksen siger til avisen, at det med al sandsynlighed skyldes krisen.

"Krisen har rusket op i dårlige vaner og fået alle til at udføre arbejdet på nye og mere smarte måder. Mange arbejder nu mere ihærdigt for at bevare jobbet og fastholde en arbejdsplads," siger Jan Rose Skaksen til Berlingske.

Fremgangen svarer til, at en typisk lønmodtager i den private sektor i 2010 producerede værdier for 1.500 kroner mere om måneden, end året før.

Dels har mange virksomheder gjort, hvad de kan, for at få mest muligt ud af de ansatte - og dels betyder de trænge tider, at lønmodtagere er bange for at miste jobbet, og måske derfor løber stærkere end før i tiden.

Kilde: Berlingske

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.