Krav: Max en times ventetid på skadestuen
"Patienten skal tilses af en relevant fagperson inden for én time, og hvis det er en skadestue, så skal det være af en læge," siger Bent Hansen til Berlingske. Foto: Colourbox
Der skal være et loft for, hvor længe man kan være henvist til ventesalen, når man møder op på sin skadestue. Det mener Danske Regioner.

I dag på et møde med sundhedsminister Astrid Krag har formanden for Danske Regioner Bent Hansen et helt konkret forslag med: Der skal være max en times ventetid på landets skadestuer.

Det skriver Berlingske.

"Patienten skal tilses af en relevant fagperson inden for én time, og hvis det er en skadestue, så skal det være af en læge. Hospitalerne er også en serviceinstitution, og højst en times ventetid vil være både rimeligt og realistisk," siger Bent Hansen til avisen.

Under valgkampen lovede S og SF et loft på en halv times ventetid på skadestuerne, men løftet blev hurtigt trukket tilbage igen.

SF's sundhedsordfører Jonas Dahl siger til Berlingske, at regeringen arbejder mod 'servicemål' for ventetiden, men han vil ikke præcisere nærmere.

På de største skadestuer i Region Hovedstaden går der ofte over to timer, før patienter kan komme til med de mindre alvorlige skader. I de værste tilfælde, har patienter ventet i over 12 timer på behandling.

Kilde: Berlingske