Konservative står med ryggen mod muren
Lars Barfoed (K) er en presset partileder. Hver fjerde kan nemlig ikke skelne hans parti fra V og DF. Foto: www.larsbarfoed.dk
Den politiske vejrudsigt ser grå ud for de konservative. Partileder Lars Barfoed mener, partiet skal finde stærkere politiske holdepunkter.

De konservative står med en stor opgave. Efter ti år i regering og et katastrofalt valg skal partiet finde tilbage til sin sjæl og på ny have fortalt befolkningen, hvorfor den skal stemme konservativt.

Sådan lyder den hårde melding fra en række kilder i det tidligere regeringsparti, som Politiken har talt med. Men partiformand Lars Barfoed er enig i, at udfordringen er stor.

"Det skal være sådan, at folk i almindelighed kan sige en to-tre ting, som konservative står for. Den klarhed om vores grundholdning mener jeg ikke, der er i dag," siger Lars Barfoed til Politiken.

En måling fra Megafon for Politiken og TV 2 bakker op om det synspunkt. 39 procent mener ikke man kan skelne De konservatives profil fra den andre to partier i oppositionen.

En anden indikator på, at partiet har fået en sløvere politiske profil kunne være, at partiet ved folketingsvalget blev overhalet af de politiske meningsfæller i Liberal Alliance. Udover partiets politiske profil peger de konservatives leder selv på dårlige personsager som en årsag til partiets tilbagegang.

Kilde: Politiken