VORES VALG Konservative i ny kopiskandale
Sådan ser valgplakaten ud....
Simon Kvamm og Peter Sommer er nu blevet kopieret af konservative kandidater.

For tredje gang i valgkampen vælger VK-regeringen at krænke ophavsretten.

Først stjal Venstre et foto fra Socialdemokraterne, så misbrugte Konservative sangen Afrika af Nanna, og nu har to konservative kandidater så valgt at snuppe Simon Kvamm og Peters Sommers albumcover fra deres fællesprojekt, De eneste to.

Frank Borch-Olsen og Tove Videbæk er navnet på de to konservative, der har brugt Simon Kvamms og Peters Sommers pladecover som grundlag for deres valgplakat.

"Vi har jo ikke brugt deres billeder. Vi har jo lavet vores egne billeder," lyder Tove Videbæks forsvar, og hun fortsætter:

"Jeg vil sige, at vi har været hos en jurist, der har gennemtrevlet det, vi gør, copyrightllovgivningen og så videre. Og han siger, at det er helt ok, sådan som vi gør det, det er der ingen problemer i. Og vi siger også De to eneste, vi siger ikke De eneste to," argumenterer hun.

Det argument køber pladeselskabet Sony Music dog ikke.

"Vi har ikke modtaget en forespørgsel fra De Konservative om brugen af De eneste to's cover samt præcis den skrifttype, vi har betalt for at få udviklet til netop Simon og Peters fælles projekt. Vi har først fået kendskab til sagen nu og har endnu ikke haft tid til at drøfte det her i selskabet," siger marketingschef Kirstine Chortsen Korsgaard.

Hun lader samtidig forstå, at det ikke nødvendigvis bliver en gratis omgang for Videbæk og Borch-Olsen at snylte på selskabets stjerner.

"Jeg regner da med at høre fra dem meget snart, for jeg går de ud fra, at de kender de love, de selv har været med til at lave," siger Kirstine Chortsen Korsgaard.

Bare det at kopiere selve skrifttypen kan i sig selv være nok til at overtræde loven, lyder det fra en ekspert i ophavsrettigheder.

"Man kan umiddelbart ikke bare kopiere en specialdesignet skrifttype, da den kan være beskyttet at lov om ophavsrettigheder," siger advokat med speciale i ophavsret, Kasper Heine. Han vil dog ikke udtale sig om den konkrete sag.

Men de konservative kandidater har en anden tolkning af jura.

"Vi har ladet en jurist køre det for os. Han hedder Søren Hedegaard Frederiksen og har skrevet et oplæg om det. Vi har oven i købet betalt ham for det," lyder det fra Tove Videbæk.

Hun mener faktisk næsten, Peter Sommer og Simon Kvamm skulle være stolte af situationen.

"Vi gør det også som en tribut til dem, for vi kan godt lide deres sange om hjemstavn og så videre," forklarer hun.

Ved du egentlig godt, at Simon Kvamm faktisk stemmer radikalt?

"Jo, jo, men dem har vi også et godt samarbejde med," slutter Tove Videbæk.