Konservative afviser en lærer til 100 elever
Én lærer til 100 elever - i de ældste klasser. Det kan blive virkeligheden på to skoler i Lyngby-Taarbæk. Foto: Jens Dresling / POLFOTO
Lyngby-Taarbæks venstreborgmester foreslår at sætte én lærer til at undervise 100. Men det går bare ikke, lyder det fra De Konservative.

Hundrede elever skal deles om en lærer - mener Lyngby-Taarbæks venstreborgmester Søren Rasmussen.

Han vil spare 30 procent på lærerlønninger ved at slå fire klasser sammen - og give dem én lærer til deling, skriver Berlingske.

Søren Rasmussen. forestiller sig, at det store hold med 100 af skolens ældste elever kan blive undervist via it-teknologi, hvor én lærer fjernunderviser fra et klasselokale, mens eleverne sidder med hver deres computer i andre rum.

Tanken er vanvittig og vil få fatale konsekvenser, lyder kritikken fra flere fronter.

De konservatives uddannelsesordfører Charlotte Dyremose er blandt kritikerne.

"Vi skal ikke have 100 elever til én lærer. Det går bare ikke. Noget af det vigtigste i folkeskolen, det er, at man har tid sammen med sin lærer," siger Charlotte Dyremose til Newspaq.

Hun advarer andre kommuner mod at lave kæmpeklasser for at spare penge.

"Vi vil gerne fra konservative side gerne give kommunerne frie rammer til at dele hold på kryds og tværs, når det er pædagogisk fornuftigt. Men det er klart, at de rammer skal ikke udnyttes til at bare at slå klasser sammen," siger hun.