Kommuner har fyret næsten 100 direktører
Næsten hver femte kommunaldirektør er væk på blot fire år. Foto: Colourbox
Direktører har i stor stil måtte sige farvel i landets kommuner de seneste fire år. Men endnu flere ledere skal ud, mener SF.

Reformen af det kommunale Danmark har kostet en mindre hær af direktører tilværelsen i hjørnekontoret, viser en ny opgørelse foretaget af Kommunernes Landsforenings magasin, Momentum.

Helt nøjagtigt har 98 kommunaldirektører mistet titlen siden 2007. 58 alene de seneste to og et halvt år. Det svarer til en reduktion på 18 procent af direktionerne.

"Det er selvfølgelig ikke et mål i sig selv at have færrest muligt direktører, men det viser, at man er gået efter at effektivisere på alle niveauer i administrationen," konkluderer formanden for Kommunaldirektørforeningen, Bjarne Pedersen, på baggrund af de nye tal.

Tallene kommer under en uge efter SF lancerede et stort opgør med bureaukratiet i kommunerne. Anslået 4.000 kontoransatte kan sættes fra bestillingen i forsøget på at skære ned på unødvendige regler, mener partiet.

Kommunalordfører Meta Fuglsang (SF) fastholder, at der er plads til endnu flere afskedigelser.

"Jeg ved ikke, om man kan slippe af med flere direktører. Jeg tror, det er på mellemlederniveau, vi skal kigge på, om man kan ændre noget. Ligesom vi skal kigge på medarbejderne, hvor en større og større del af det menige personale arbejde med bureaukrati," siger hun til Newspaq.