Kræftramt konservativ går imod partitoppen: "Hvad er meningen?"
Ove Nørholm. (Foto: Foto: Privat)
Regeringens sundhedsudspil er ikke godt nok, mener den erfarne konservative politiker Ove Nørholm. Han savner et politisk valgt organ, og vil tage kontakt til Søren Pape Poulsen.

Den kræftramte konservative politiker Ove Nørholm undrer sig over VLAK-regeringens udspil om at nedlægge regionerne og i stedet oprette fem sundhedsforvaltninger, og under dem 21 såkaldte sundhedsfællesskaber.

Ove Nørholm har siddet i regionsrådet for Konservative i Region Midtjylland i 12 år. Han siger til TV Midtvest, at samspillet mellem kommune og hospitalerne i Herning, Holstebro og Skejby virker perfekt.

Det mærkede han på sin egen krop, da han for nylig fik konstateret kræft, og efter bare 16 dage havde fået fjernet den ene nyre.

Han vil skrive til partiformand Søren Pape Poulsen, blandt andet fordi han mener, at der i udspillet mangler et politisk valgt organ, der kan stilles til ansvar for det, der sker.

- Hvad er meningen med det her? Bliver det bedre for patienterne? Bliver det billigere for skatteborgerne, spørger han.

Ifølge udspillet skal der være 21 sundhedsfællesskaber omkring akutsygehusene. I de fællesskaber skal der være borgmestre, udvalgsformænd, repræsentanter for sygehusene og de praktiserende læger, men det, mener Ove Nørholm, er ikke nok.

- Selvom man laver de der fællesskaber, så bliver det jo ikke noget med magt eller indflydelse overhovedet. Det, jeg mangler, det er et politisk valgt organ, der kan stilles til ansvar for det, der sker, slår han fast.

Bestyrelse under Sundhedsministeriet

Regeringen vil nedlægge regionerne med udgangen af 2020 og de fem sundhedsforvaltninger vil få samme geografi som de nuværende regioner.

Sundhedsforvaltningerne vil få hovedsæde i de eksisterende regionshuse og regionsformændene vil blive tilbudt pladser i sundhedsforvaltningerne og en ny bestyrelse under Sundhedsministeriet.

Formålet med fællesskaberne er at få sygehus, egen læge og kommunerne til at arbejde bedre sammen.

via Listen To News