Kommunalchef skal politianmeldes: "Det her er korruption"
Professor kalder det, der er sket i Københavns Kommune, for korruption. (Foto: Foto: Anne Bæk/Ritzau Scanpix/arkiv)
Tidligere enhedschef i Center for Bygninger under Teknik- og Miljøforvaltningen i Københavns Kommune skal ifølge en rapport politianmeldes. "Det her er korruption", lyder dommen fra ekspert.

Den tidligere kommunalchef Mirza Hadzibegovic skal politianmeldes, efter at advokatfirmaet Bech-Bruun i en fortrolig rapport har afdækket lyssky forhold mellem ham og en ejendomsmægler. Det skriver BT.

Ifølge avisen startede undersøgelsen af Mirza Hadzibegovic, der er tidligere enhedschef i Center for Bygninger under Teknik- og Miljøforvaltningen i Københavns Kommune, efter en whistleblower kom med anklager om magtmisbrug og korruption.

Sagen omhandler en episode fra 2015, hvor en ejendomsmælger skriver, at han er i problemer, da en servitut står i vejen for hans byggeprojekt. Mægleren afslutter sin bøn om hjælp til kommunalchefen med følgende ord:

- Kunne du hjælpe mig her, så skal jeg sørge for, at du får verdens laveste salær på dit hussalg, når tiden kommer for din familie at flytte over i lejligheden.

Mirza Hadzibegovic overvejer nemlig at flytte, og han tager ifølge rapporten fra Bech-Bruun imod tilbudet fra den desperate ejendomsmægler, hvorefter han videregiver fortroligt materiale. 

Ifølge ekspert i offentlig forvaltning, professor Bent Greve fra RUC, er sagen ganske utvetydig:

- Det her er korruption, også selv om det er et ord, vi sjældent bruger i en dansk sammenhæng. Offentligt ansatte må ikke modtage særlige begunstigelser eller særlige ydelser i kraft af deres job. Her har vedkommende indgået aftale om at modtage et anseeligt beløb som kompensation for at hjælpe, og det må man selvfølgelig ikke, siger han til BT.

via Listen To News