Komiker: Jeg nægter at være politisk korrekt
Komikeren Chelsea Handler mener, at det er nødvendigt at være politisk ukorrekt, hvis man vil ændre noget.

Hun er kendt for ikke at lægge fingre imellem i sine talkshows, eller når hun laver stand-up.

Den amerikanske skuespiller og komiker Chelsea Handler er nu aktuel med en ny minidokumentar-serie, der krydret med satire tager fat på temaer som ægteskab, stoffer, teknologi og racisme.

Hun er ikke bleg for spørge om ting, som de fleste måske bare ville holde inde med. Det viser sig eksempelvis, da hun i serien stiller spørgsmålet "Støder det dig, hvis jeg siger, at sorte mennesker kan lide vandmelon og stegt kylling?" til en afroamerikansk mand for finde ud af, hvordan han har det med fordomme.

Chelsea Handler er ikke bange for at sige det, der falder hende ind, og det, mener hun, er vigtigt.

- For at have en ærlig samtale er man nødt til bare at sige det. Det er kedeligt at være politisk korrekt, og vi får ikke gjort noget bedre af, at alle er hypersensitive.

- Jeg føler, at jeg kommer igennem til folk, når jeg siger noget, som man ikke siger normalt. Jeg ved ikke, hvor mange gange piger er kommet hen til mig for at sige "Vi kunne være bedste venner. Du siger alt, hvad jeg føler". Det er vigtigt, siger Chelsea Handler.

Den 40-årige komiker bevæger sig ofte på grænsen, når hun fyrer jokes af, men hun har ikke tænkt sig at undskylde for den satire, hun optræder med på scenen eller i det nye tv-show.

- Hvis man starter med at undskylde, så skal man undskylde hver gang. Man skal tænke over, hvad man siger. Man kan skubbe til grænserne, men man kan ikke være helt respektløs. Folk skal forstå, at det at lave en joke om en situation er det, du lever af.

- Gud forbyde, at jeg nogensinde siger noget forfærdeligt - måske vil jeg så ændre mening, siger hun og fortæller, at der kun er enkelte ting, hun ikke vil lave sjov med - grimme børn og død.

Chelsea Handler, der særligt kendt i USA for sit tidligere talkshow "Chelsea Lately", er heller ikke bange for at se dum ud på skærmen. I et afsnit rejser hun til Peru for at prøve Ayahuasca - en hallucinerende drik, der en del af en religiøs og medicinsk tradition i Sydamerika. Og her får man en anden side at se af den lyshårede skuespiller.

- I dokumentar-afsnittet om stoffer ser jeg ikke attraktiv ud, når jeg kaster op i en spand, men det er vigtigt at vise folk, at jeg ikke altid ser sød ud. Man bør være ærlig om, hvad der sker og vise den grimme side også. Ingen andre gør det, fordi de bekymrer sig om, hvordan de ser ud. Jeg er ligeglad med det, så jeg tænkte "Lad os gøre det", siger hun og forsætter:

- Det er godt at vise folk, at de ikke er alene. Og for kvinder især, tror jeg, er det vigtigt at være dristig, fordi det får andre kvinder til også at føle sig dristige og selvsikre. Man behøver ikke at være perfekt, siger hun.

Dokumentarserien "Chelsea Does" har premiere på Netflix den 23. januar.

/ritzau/FOKUS