Kollega raser: V-kandidat vil hænge EU-flag op i Folketinget
Venstremanden Asger Christensen vil have EU-flaget hængt op i folketingssalen. (Foto: Foto: Venstre og Jens Nørgaard Larsen/Ritzau Scanpix (arkiv))
EU-flaget kan de bruge alt det de vil i Bruxelles, men det skal ikke hænge i folketingssalen, siger EU-spidskandidaten Peter Kofod (DF).

Danskerne bliver ikke mindre nationalister af at have EU-flaget hængende sammen med Dannebrog i folketingssalen på Christiansborg.

Det siger Asger Christensen til JydskeVestkysten. Han er byrådsmedlem i Kolding Kommune og nummer tre på Venstres opstillingsliste ved det kommende valg til EU.

- Jeg synes, at de to flag klæder hinanden og signalerer det samarbejde, vi har. Jeg bliver ikke mindre dansk af at have EU-flaget hængende ved siden af. Nærmere tværtimod, siger Asger Christensen til avisen.

Hos Dansk Folkeparti er man ikke ikke enig med Asger Christensen. Her siger EU-spidskandidaten Peter Kofod, at det ikke vil "være naturligt", at EU-flaget hænger i folketingssalen.

- Jeg har meget varme følelser for Dannebrog og de værdier, der medfølger. De værdier er der ikke i det kolde, blå og gulstjernede EU-flag. Det må de flage alt det, de vil med i Bruxelles, siger Peter Kofod ikke overraskende.

Peter Kofod og Dansk Folkeparti er modstandere af udviklingen i EU og mener, at udviklingen "går i retning af Europas Forenede Stater". Partiet ønsker "Mere Danmark – mindre EU".

Artiklen fortsætter under billedet ...

Dannebrog har haft sin plads bag talerstolen i folketingssalen siden 2017. Foto: Thomas Lekfeldt/Ritzau Scanpix (arkiv)

Dannebrog fik permanent plads i folketingssalen i efteråret 2017.

Det skete efter en stor debat som tog fart, da Folketingets formand, Pia Kjærsgaard (DF), hængte et stort splitflag op bag talerstolen.

Flaget blev hængt op, fordi vægtæppet bag talerstolen var taget ned som led i en større renovering.

via Listen To News