Kokkens ord om mad

Spiser du nogensinde pommes frites fra Netto?

»Nej, jeg køber ikke færdigmad fra de store supermarkeder. Men jeg kan sagtens spise en burger eller helst en shawarma fra Shawarma House på Strøget. De har en sindssygt god chili. Sidst jeg var på McDonald’s var med kokkelandsholdet. Det gav en klam mæthed, og jeg havde mest lyst til at gå ud og kaste op. Derfor gør jeg det ikke så meget mere.Men en god bøf med pommes frites og hjemmelavet bearnaisesauce fra et godt sted, kan jeg godt lide.«

Hvad ville du gøre, hvis du havde en pose spaghetti, 500 gram hakket oksekød og to dåser flåede tomater?

»Så ville jeg lave spaghetti med kødsovs. Men jeg ville også bruge lidt selleri, gulerod, porrer, hvidløg og frisk basilikum og parmesan. Det kan jeg næsten altid spise og bliver aldrig træt af det. Men det skal være en god pasta, og råvarerne skal så vidt muligt være økologiske. Jeg kan ikke altid smage forskel, men for det meste. Det skal være god parmesan også – det er alfa og omega.«

Hvilken ret kommer du aldrig til at lave?

»Flæskesteg. Det bliver tit for vammelt. Når jeg får det ude, kan jeg tit smage, at det er en industri-ting. Det er ikke en lille gris, som er vokset op under de rigtige forhold. Den er pumpet med ting. Men det kan sikkert smage sindssygt godt, hvis man laver det ordentligt, og jeg holder normalt meget af svinekød. Alt kan laves godt, men du kan aldrig lave noget, der er bedre end råvarerne.«

Hvad spiser du, når du ikke er på arbejde?

»Jeg spiser meget sushi og meget vietnamesisk mad. Det er frisk og let fordøjeligt og har mange krydderurter. Og så spiser jeg pumpernikkelbrød.«THHO

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.