Købmænd jubler over farvel til sukkerafgift
Lad sukkeret være i fred. Det har 1.500 af landets købmænd længe forsøgt at overbevise regeringen om. Foto: Colourbox
Der er brede smil hos De Samvirkende Købmænd efter nyheden om at sukkerafgiften droppes af regeringen.

Der kommer måske en ekstra sukkerknald i kaffen i flere af de 1.500 købmandsbutikker, der er organiseret i De Samvirkende Købmænd.

Købmandsforeningen, der blandt andet består af Spar, Superbest og Rema 1000, jubler over udsigten til at sukkerafgiften får et spark.

- Det er en meget klog beslutning. Hverken fødevareproducenter, detailhandel eller forbrugere har brug for nye administrative byrder og højere afgifter, der blot har til formål at gøre varerne dyrere i danske butikker, siger vicedirektør Claus Bøgelund Nielsen.

Købmandsdirektøren finder plads til at rose regeringen for ikke at indføre afgiften, som regeringen eller stod stejlt på.

- Det er flot, at man lytter til gode råd og massiv dokumentation fremfor at holde fast i en rigtig dårlig idé. Højere priser på daglige fornødenheder er ingen vindersag - undtagen naturligvis hos tyske og svenske butikker, der ville vinde på endnu en ensidig dansk afgift. Det ser ud til, at fornuften sejrer og det er vi naturligvis meget glade for, siger Claus Bøgelund Nielsen.

Også Dansk Industri jubler over udsigten til at sukkeret slipper for en afgifts-straf.