Kirkens Korshær: Venstres kampagne brændemærker de svage
(Foto: Illustration: Venstre)
Kristne hjælpeorganisationer kritiserer Venstres nye kontanthjælps-kampagne: Den stigmatiserer folk, der i forvejen har det svært.

Kære Venstre. I slår på dem, der allerede ligger ned.

Sådan er budskabet fra to kristne hjælpeorganisationer, der på de sociale medier har valgt at protestere mod Venstres stort anlagte kontanthjælps-kampagne.

Kampagnen blev skudt i gang mandag, og det bærende eksempel i den er et ægtepar på over 30 år på kontanthjælp med tre børn. Sådan et ægtepar kan ifølge Venstre årligt få 454.215 kroner i samlede offentlige ydelser. Og det er for meget, mener Venstre, der har vakt stor debat med sit regnestykke.

På Facebook blander Kirkens Korshærs chef Jette Christiansen sig i debatten;

"Vi vil gerne opfordre til, at man i den politiske debat ikke stigmatiserer mennesker uden for arbejdsmarkedet," skriver hun på Kirkens Korshærs Facebookside.

Hun fortæller, at der ude på organisationens varmestuer sidder mennesker, som er "fortvivlede over ikke at være en del af et arbejdsfælleskab."

Frelsens Hær: Problemet er manglende jobs

Også Frelsens Hær tilkendegiver sin mening om Venstre-kampagnen.

"Kampagnen fastslår, at en familie med to voksne og tre børn på kontanthjælp modtager 454.215,00 kr. i samlet offentlig ydelse," skriver Frelsens Hær på sin Facebookside.

"Det er dog et fordrejet billede, der tegnes, hvis man tager dette som en direkte sammenligning mellem kontanthjælp og et lavtlønsjob. Kontanthjælpen er ikke på 454.215,- Det høje beløb opnås kun, når man lægger børnepenge og boligtilskud oven i. Tilskud til bolig og børnefamilieydelse etc. er ydelser, som almindelige lønmodtagere også får."

Frelsens Hær mener ikke, at problemet er for høj en kontanthjælp. Det er, at der mangler arbejdspladser og hjælp til de personer, der har været borte fra arbejdsmarkedet i lang tid.

"Denne diskussion risikerer igen at træde på folk, der i forvejen har mange problemer, at slås med."

via Listen To News