Kinderæg-skandale: Samlede legetøj for to kroner i timen
Kinderæg-legetøjet bliver samlet af børnearbejdere på ned til seks år i uhumske hjemmefabrikker i Rumænien. (Foto: Foto: Iris/Scanpix)
Seks år gamle Hannah og Tamara er nogle af de rumænske slavearbejdere, som har knoklet med at samle legetøjet i de populære kinder-æg.

Der findes næppe det barn i Danmark, der ikke kender til at spise sig vej gennem et Kinder-æg af chokolade og åbne den lille gule plastikboble med et stykke legetøj.

Men nu viser det sig, at overraskelsen har en mørk bagside.

En del af legetøjet i Kinder-æggene er nemlig samlet af rumænske børnearbejdere på ned til seks år i uhumske hjemmefabrikker.

Det skriver den britiske avis The Sun.

Seks år gammel og slavearbejder

Avisen beskriver, hvordan fattige rumænske familier arbejder fra forfaldne hjemmefabrikker i op til tretten timer om dagen for den italienske chokoladefabrikant Ferrero, som producerer Kinder-æg.

Familierne samler legetøjet i æggene til en timeløn svarende til to kroner i timen.

En af familierne er 30-årige Timea Jurj, hendes mand Christian og deres børn Patrick på 11 år, Hannah på seks år og Timea’s niece Tamara, som også er seks år gammel.

De bliver betalt 20 rumænske Lei - omkring 33 danske kroner - for hvert 1000 samlede æg, de leverer til en fabrik i Carei nær grænsen til Ungarn.

- Jeg ved godt, at lønnen er helt forfærdelig, men jeg har intet andet valg. Vi er jo nødt til at tjene penge, så vi kan købe mad og tage os af vores børn, siger Timea Jurj.

Hendes mand uddyber:

- Det er jo slavearbejde, man hvad skal vi ellers gøre? Når du ser, hvor fattige vi er her, kan du måske forstå, hvorfor vi drømmer om at komme til Storbritannien.

Ferrero: Vi vil undersøge det

Chokoladefabrikanten Ferrero skriver nu på deres hjemmeside, at firmaet har indledt en efterforskning, og at alt samarbejde med underleverandører i de pågældende regioner i landet er afbrudt under efterforskningen.

"Involveringen af børn, uanset om det er direkte eller indirekte er strengt forbudt for alle leverandører i ethvert produktionsled," skriver firmaet.

via Listen To News