VORES VALG Khader angriber De Radikale
Naser Khader langer ud efter sine tidligere partikammerater. Foto: Jens Dresling / POLFOTO
Naser Khader er bekymret for De Radikales værdipolitik, som han kalder laissez-faire. Marianne Jelved er dybt forundret over beskyldningen.

Den konservative udenrigsordfører, Naser Khader, retter i dag i et blogindlæg et direkte angreb mod sit tidligere parti De Radikale.

Khader anklager partiet for ikke at tage truslen fra ekstremistiske muslimske kræfter, der vil nedbryde demokratiet, alvorligt nok.

Han stiller derfor spørgsmål ved, hvad De Konservative vil med De Radikale, når det gælder værdipolitikken.

"De tror, at alle værdier er lige gode, og har nærmest en laissez-faire-attitude i forhold til folk med helt grundlæggende anderledes livsværdier," skriver Naser Khader i et blog-indlæg.

Khader mener, at de to partier glimrende kan samarbejde om økonomi og EU-politik, men der er stadig et problem.

"Margrethe Vestager og Marianne Jelved har aldrig selv oplevet at stå ved en børnefodboldbane eller i et lyskryds og blive kaldt "vantro forræder" af ekstreme, intolerante muslimer. Derfor forstår de heller ikke, at der engang imellem er brug for en fast hånd," siger Naser Khader til Jyllands-Posten.

Den radikale integrationsordfører, Marianne Jelved, er forundret.

"Det er noget vås. Vi i De Radikale stiller store krav, til dem der bor i Danmark, og at de skal indordne sig under det danske demokrati. Jeg ved ikke, hvad det er, Khader bygger sine injurier på, men de er komplet meningsløse," siger Jelved til Newspaq.

Hun ønsker ikke at puste yderligere til konflikten med det tidligere partimedlem.