Karsten Ree om prins Henriks giga-pension: Han får for meget
Det kendte ægtepar mener, at prins Henriks millionhøje folkepension er i overkanten. Foto: SCANPIX arkiv
Rigmanden og hans hustru Janni mener, at prinsgemalens pension er lige lovlig høj.

Du får for meget! 

Sådan var budskabet for nylig fra et repræsentativt antal danskere, som i en rundspørge udført af Wilke for Avisen.dk gav udtryk for, at de mener, prins Henrik får for meget i pension.

Ved nytårstid annoncerede dronning Margrethe som bekendt under stor bevågenhed, at hendes mand har valgt at blive pensionist. Det får han otte millioner for om året - plus han beholder sine fire ansatte. 

Spørger man rigmanden Karsten Ree og hans hustru Janni - den tidligere Oddset-model - er de på linje med danskerne i undersøgelsen. 

"Får prins Henrik virkelig 650.000 om måneden? Altså otte millioner om året? Og så skattefrit? Det svarer jo til, at en almindelig dansker skal tjene 20 millioner kroner for at have det samme. Og det får han for gå på pension? Det for meget. Men han er god til at forhandle aftaler. Kan man hyre ham til det?" lyder det således fra Karsten Ree ifølge ugebladet Her&Nu, hvor Ree og hustru sammen har en brevkasse.

Janni går så vidt som til at ytre, at hun finder beløbet fuldstændig forrykt. Hun citerer statsministeren for at have sagt, at Henrik har slidt og slæbt for Danmark. Et synspunkt, hun ikke deler:

"Det er ikke helt passende at sige, at en kongelig slider og slæber. Medmindre vi taler om at hente vin op fra kælderen. Så har han nok slidt og slæbt. Ha, ha!," er hendes kommentar.

Karsten Ree minder dog om, at man jo ikke kender prinsens økonomiske situation i detaljer, og demokratiet grundlæggende har besluttet at have et kongehus. Det kræver en folkeafstemning at ændre det, er Rees argument.

Til Her&Nu giver han også udtryk for, at kongehuset er gode ambassadører for Danmark. Hans hustru roser især dronningen samt Frederik og Mary.

Læs flere brevkassesvar fra parret - klik her