Karen Jespersen holder på pensionspengene
Karen Jespersen betaler tilbage, hvis hun får besked på det. Ellers ikke. Foto: Polfoto/Jens Dige / POLFOTO
Karen Jespersen (V) har tiltro til, at den pension hun får udbetalt er korrekt og at hun ikke har brudt nogen regler.

Karen Jespersen benægter, at hun har gjort noget forket i sagen om, at hun angiveligt har fået udbetalt for meget ministerpension via de såkaldte eftervederlag.

"Indtil videre har jeg ingen henvendelser fået fra myndighederne. Jeg har bare læst, at der er uenigheder om fortolkninger. Jeg har ikke fået at vide, at det er forkert, det jeg har fået udbetalt," siger Karen Jespersen.

Udmeldingen kommer efter, at B.T. i dag skriver, at de tidligere ministre Lars Barfoed (K), Hans Christian Schmidt (V) og Karen Jespersen tilsammen har fået 2,4 millioner kroner for meget udbetalt i eftervederlag.

Karen Jespersen siger, at hun regner med, at de beløb, der sættes ind på hendes konto, er korrekte. Derfor har hun ikke tjekket dem efter.

"Jeg regner med, at når vi har en personalestyrelse og myndigheder, at så er det, som det skal være. Jeg havde ikke drømt om, at det ikke var efter reglerne," siger hun og understreger, at ingen endnu har sagt, at det der er sket er forkert, men at det handler om en vidtgående fortolkning af reglerne.

Skulle fortolkningerne af loven vise, at der er blevet udbetalt for meget, så er hun klar til at betale tilbage. Men hun gør det ikke frivilligt inden, siger hun

"Får jeg at vide, at jeg skal betale pengene tilbage, så gør jeg selvfølgelig det. Men det kan ikke være mig selv som enkeltperson, der skal reagere, fordi nogen siger, at der måske er sket en fejlfortolkning. Det må være sådan, at man følger nogle regler. Hvis man selv skal rende rundt og administrere reglerne, så bliver det jo den rene junglelov," siger hun.