Kanaler kan sikre København mod oversvømmelse
Kanaler som i Amsterdam kunne forhindre situationer som i weekenden, mener Københavns Energi. Foto: Michael Barett Boesen / POLFOTO
Københavns Energi vil bygge dræningskanaler, der skal beskytte mod oversvømmelser. København Kommune er skeptisk.

København bør bygge kanaler gennem byen ligesom i Amsterdam eller asiatiske byer.

Det mener Per Jacobsen, der er direktør for vand og afløb i Københavns Energi, som står for kloaknettet i byen.

Det skal sikre byen mod oversvømmelser ved et skybrud som i weekenden.

"Vi skal ind og sikre os, at vand på gaderne strømmer i en planlagt retning hen mod grønne områder, eksempelvis Fælledparken. Derfra skal der være kanaler, der kan lede vandet videre ud til kysten," siger Per Jacobsen til Politiken.

Københavns Kommune har siden sidste års store skybrud samarbejdet med syv nabokommuner om at finde en fælles løsning på problemet med vandmasserne, men miljø- og teknikborgmester Ayfer Baykal (SF) tvivler på ideen med kanaler.

"Sådanne betonkanaler betyder, at vi skal rive halvdelen af byen ned, så det kan vi ikke bare gøre. Men vi skal kigge på, om der er områder, vi kan bruge som bassiner eller andet for at regnvandsopsamle, så det ikke belaster kloakkerne," siger Ayfer Baykal til Politiken.

Der er samtidigt usikkerhed om, hvor pengene til en løsning skal komme fra.

Ayfer Baykal mener, at regeringen må sætte penge af til det, men det afviser miljøminister Karen Ellemann (V) med henvisning til, at kommunerne selv kan kradse pengene ind hos borgerne gennem gebyrer og afgifter.

Kilde: Politiken