Kampagne skal stoppe højresvingsulykker

Lastbilchauffører og cyklister skal blive mere opmærksomme på hinanden. På fem år har 103 cyklister været indblandet i højresvingsulykker.
Ofte skal der meget lidt til for at undgå de voldsomme ulykker, hvor en tonstung lastbil kører en cyklist ned i et højresving, lyder det fra Vejdirektoratet.
Ofte skal der meget lidt til for at undgå de voldsomme ulykker, hvor en tonstung lastbil kører en cyklist ned i et højresving, lyder det fra Vejdirektoratet. Foto: Colourbox

Lastbilchauffører og cyklister skal blive bedre til at holde øje med hinanden.

Derfor lancerer Vejdirektoratet på mandag en kampagne, der skal nedbringe antallet af højresvingsulykker.

25 cyklister er i perioden 2006 til 2010 blev dræbt i en højresvingsulykke. I alt har de sidste fem år budt på 103 højresvingsulykker med personskader - ofte med lastbilchauffører som de store skurke.

I forbindelse med kampagnen vil alle kommuner få tilsendt informationsmateriale om, hvordan de kan gøre deres veje mere sikre, så højresvingsulykker undgås.

Vejdirektoratet har også lavet informationsmateriale på engelsk og tysk til de udenlandske chauffører, som de får udleveret på færgeterminaler og rastepladser.

Rådet til lastbilchaufførerne er at indstille deres sidespejle korrekt og kigge en ekstra gang for ikke at overse cyklisterne i højresving.

Mens rådet til cyklister er at placere sig et stykke foran eller bagved lastbilen, så man bedre kan ses.

Kampagnen varer til den 25. september. Den kan ses bag på busser, busskure og reklamesøjler i gadebilledet. Kampagnen kan også ses i tv, høres i radioen og opleves på www.vejkryds.dk hvor man kan teste sin viden om højresving og udpege farlige kryds.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.