Blogindlæg Mureren Mette revser gule fagforeninger - I har jo ikke noget at prale af

Mit navn er Mette Schak Dahlmann, og jeg arbejder som murer, hvilket jeg er stolt af. Jeg har noget på hjertet, og derfor slår jeg et slag for bedre arbejdsmiljø og mere mangfoldighed. Det gør jeg ved aktivt at bruge min stemme i den offentlig debat. Jeg forsøger at skabe forandring og rykke status quo ved at sige noget, som er anderledes og noget som er nyt, fordi jeg hader uretfærdighed og ulighed!

KÆRE KRIFA, Det Faglige Hus og andre gule fagforeninger. I må gerne prale af jer selv - hvis I har noget at have det i altså.

Hvornår afholder I overenskomstmøde ang. Ok20? Jeg har ikke modtaget nogen invitation, og jeg kan heller ikke finde noget omkring overenskomstmøder på jeres hjemmesider? Jeg overvejer nemlig at skifte over til jer, da I har sagt i radioen, at I er bedst og billigst - og hvem vil ikke gerne spare penge?

Jeg var til overenskomstmøde i 3F forleden, og til jer, der ikke var med, så blev der snakket om alt lige fra slavearbejde til hvordan vi sikrer, at vi ikke mister vores arbejde, fordi nogen vælger at ansætte fillipinere til næsten ingen penge og uhumske containere som hjem. Vi snakkede også om arbejdsmiljøet på arbejdsmarkedet, løn, uddannelse, sygeløn og barsel. Alt sammen noget der har afgørende betydning for dit og mit liv.

SNAKKEN GIK HØJT, hvilket jo siger sig selv, fordi overenskomstmødet er der, hvor man har mulighed for indflydelse.

På vejen hjem hørte jeg jo så radio og reklamer om mega billigt kontingent og anmeldelser så gode fra jeres kunder på Trustpilot læst op.

Man må gerne være stolt og prale, når man leverer sådan en service til kunderne, bedst og billigst.

MEN JEG ER SGU ærlig talt forvirret, da jeg hører noget helt andet herudfra. Så næste gang I får et callcenter til at headhunte os - så husk lige at invitere os med til OK-møderne samtidig!

Så er jeg stensikker på, at I har nemmere ved at headhunte kunder, for det forlyder herude, at I er billigst, fordi I lader mig betale for jeres kunder.

Jeg føler mig en smule ført bag lyset, og jeg er ærgerlig over det - der er så mange mennesker, der lokkes udelukkende af jeres priser og pral - men billigst har altså også sin pris. Og jeg har intet imod når nogen praler, hvis bare man har noget at have det i.

SÅ HJÆLP MIG LIGE med at forstå og meget gerne modbevise, at de gule fagforeninger nasser på fællesskabet og arbejdere som mig.

Organisering handler om mere end bare at sikre sig selv - men om at sikre OS, vores fremtid, vores børn. Hvordan kan man sikre sig selv ved ikke at støtte op om fagbevægelsen, hvis vigtigste opgave netop er at være politiske? For hvordan er vi sikre uden politikker, der udelukkede er lavet for at beskytte os herude?

Venlig hilsen Mette Murer

Dette er et blog-indlæg og ikke et udtryk for Avisen.dk's holdning. Hvis du finder, at indlægget er æreskrænkende eller indeholder injurier, så send en mail til tip@avisen.dk.

via Listen To News