Kæmpe regning for England-optøjer

Regningen for optøjerne i England er ved at være opgjort. Skatteyderne skal af med mindst 1,1 milliard kroner.
En anholdt bliver ført væk under urolighederne. Mere end 16.000 betjente var på gaden, da urolighederne var værst.
En anholdt bliver ført væk under urolighederne. Mere end 16.000 betjente var på gaden, da urolighederne var værst. Foto: Metropolitan Police's photostream

England kæmper ligesom det meste af Europa med kæmpe gæld og underskud på de offentlige budgetter. Og nu kommer der endnu en post til minussiden.

Det første opgørelser, der samler alle udgifter i forbindelse med optøjerne, viser, at det har kostet skatteyderne lidt mere end 1,1 milliard kroner, skriver den engelske avis, The Guardian.

Regningen tager højde for alt fra ekstra udstationeret politi, godtgørelse til butiksejere, oprydning og de omkostninger der følger med, når der arresteres over 1000 personer.

Af det samlede beløb, går der foreløbigt 80 millioner til butiksejere, der fik smadret og plyndret deres forretninger under optøjerne. Og det beløb er efter alt at dømme ikke definitivt.

Optøjerne i London brød ud, da den 29-årige Mark Duggan blev skudt af politiet i det nordlige London. I dagene efter bredte optøjerne sig til flere andre store byer, blandt andet Liverpool, Birmingham, Manchester og Nottingham.

Til sammenligning blev det vurderet, at optøjerne i forbindelse med ungdomshuset rydning, i København i 2007, samlet kostede i omegnen af 72 millioner kroner.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.