K vil giftes med R inden 2015

Har de konservative allerede opgivet drømmen om at beholde regeringsmagten?
Pia Kjærsgaard er blevet aldeles forsmået over Barfoeds bredside. Hun siger nu, at en stemme på K er en stemme på Helle Thorning-Schmidt.
Pia Kjærsgaard er blevet aldeles forsmået over Barfoeds bredside. Hun siger nu, at en stemme på K er en stemme på Helle Thorning-Schmidt. Foto: Magnus Holm / POLFOTO

Det Konservative Folkepartis leder Lars Barfoed er begyndt at gøre klar til næste valg, og derfor omfavner han de radikale. Sådan lyder meldingen flere konservative kilder.

"Lars Barfoed tænker på valget i 2015. Den gyldne tid for Konservative var, da vi havde den økonomiske politik, vi kunne gennemføre med Det Radikale Venstre," siger tidligere konservative minister, Jakob Axel Nielsen.

Den Konservative formand erkender da også, at enigheden med Det Radikale Venstre nok er større, end den er med Dansk Folkeparti.

Hvem har I konservative egentlig mest til fælles med, Det Radikale Venstre eller Dansk Folkeparti?

"Det er klart, at på en række områder ser vi tingene på samme måde som de radikale, mens vi især værdipolitisk ligger langt fra Dansk Folkeparti," forklarer han.

Kunne du forestille dig at sidde i regering med Det Radikale Venstre?

"Jeg kan jo ikke vide, hvordan verden ser ud om 10 år, men det er i hvert fald ikke noget, der er aktuelt i den politiske situation."

Hvad siger til at lukke SF ude og i stedet tænke på bogstavkombinationen ABC (partibogstavforkortelserne for Socialdemokraterne, Radikale og Konservative, red.) som en regeringsmulighed?

"Nej, jeg går til valg på det samarbejde, jeg har med Lars Løkke," lyder fra Barfoed.

Men nu har du jo netop sagt, at du gerne vil have et bredt samarbejde tværs over midten af dansk politik. Hvad er der så galt med tanken om ABC?

"Du kan godt helt se bort fra det, jeg går til valg på at fortsætte regeringen," lyder de sidste fra Lars Barfoed.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.