K: Vask om natten og spar klejner
Vask om natten med billigere strøm, siger De Konservative. Foto: colourbox
De Konservative afviser dyrere elregninger til danskerne, som regeringen lægger op til. I stedet skal strømmen have fleksible priser.

Inden du går i seng, skal du sætte vasken over.

Så bliver din el-regning nemlig billigere, hvis De Konservative for sin vilje i det kommende energi-forlig.

Det skal være lettere og mere fordelagtigt for danskerne at spare på energien, mener energiordfører, Mike Legarth.

"Forbrugere, der gør en indsats for at spare skal belønnes. Derfor skal eksempelvis energiregningerne være fleksible, så man slipper billigere, hvis man tænder sin vaskemaskine om natten. På samme måde skal det være muligt at spare på fjernvarmeregningen, hvis man isolerer sin bolig," siger han.

Han er med på regeringens mål om et Danmark i front på energiområdet. Men omstillingen til mere grøn energi må ikke slå bunden ud af familiernes og virksomhedernes økonomi, understreger han.

Regeringen har planer om at opkræve 100 kroner ekstra per husstand om måneden.

"Regeringen lægger op til at sende en ekstra energiregning på 5 milliarder kroner til danskerne. Men det er alt for meget. I forvejen har regeringen øget skatter og afgifter med fem milliarder, og familierne skal ikke presses mere økonomisk. Derimod er der brug for tryghed om økonomien, så vi igen kan få gang i forbruget," siger Mike Legarth.

Derfor er det helt afgørende for Konservative, at forbrugerne får større incitament til og muligheder for selv at nedbringe energiudgifterne.

Regeringen fremlægger fredag energi-udspillet "Vores energi", hvor målet er udelukkende strøm fra vedvarende energi i 2050.