VORES VALG

K og V vil straffe narkosalg til unge hårdere

Narkohandlere der sælger til unge skal længere tid bag tremmer, mener V og K, som også vil skærpe straffen for voldtægt.
Unge på stoffer gør livet farligere for deres dealere. V og K vil skærpe straffen for at sælge narko til unge.
Unge på stoffer gør livet farligere for deres dealere. V og K vil skærpe straffen for at sælge narko til unge. Foto: colourbox

Narkosælgere, der tjener penge på at sælge til unge skal straffes hårdere, end hvis de sælger til morfar.

Det mener de to regeringspartier, Venstre og De Konservative, som nu sender et nyt forslag ud dagen før valget.

"Vi vil forhøje straffen for salg af narkotika til unge under 18 år med 50 procent, og vi vil i samarbejde med restaurationsmiljøet styrke indsatsen mod narkotika i nattelivet," siger retsordfører for De Konservative Tom Behnke.

Hos Venstre bakker retsordfører Kim Andersen op om forslaget.

"Jeg synes virkelig, at samfundet skal sige fra overfor de kyniske personer, som bevidst spekulerer i andre menneskers ødelæggelse, så jeg er meget åben for at se på at skærpe strafferammen yderligere," siger Kim Andersen til Newspaq.

I 2007 skærpede regeringen straffene for salg af narko med 33 procent, når det foregik på diskoteker og lignende steder, hvor unge under 25 år færdes.

Oplysningsarbejde og en tidligere kampagneindsats er dog også en vigtig del af det præventive arbejde i kampen for de unges fremtid, pointerer Tom Behnke.

De Konservative vil også straffe indbrud og voldtægt hårdere. Samtidig skal der bygges et nyt topsikret fængsel og holdes bedre øje med rockerborge.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.