VORES VALG K: DFs peberspray er en virkelig dårlig idé
Socialdemokraternes retsordfører Karen Hækkerup tror ikke sine egne ører, da hun hører forslaget. "Man skulle tro, det var 1. april," siger hun til Jyllands-Posten. Foto: Colourbox
Peter Skaarup vil sende 1.000.000 pebersprays i omløb i Danmark.

Giver man pebersprays til alle ældre samt unge piger, gør man de svage en bjørnetjeneste. Sådan lyder det fra Konservatives retsordfører Tom Behnke, der selv er tidligere politimand.

"Der er tale om et magtmiddel, og magtmidler er kun forbeholdt for politiet og fængselsbetjente," forklarer han.

Reaktionen fra Tom Behnke kommer efter et forslag fremsat af Dansk Folkeparti. Her foreslår retsordfører Peter Skaarup, at alle danskere over 65 år får udleveret en gratis peberspray på kommunens rådhus. Det vil betyde 934.000 potentielle pebersprays i omløb.

"Derudover vil gøre det lovligt for alle over 18 år at have en peberspray. Det er der allerede mange unge piger, der har i dag, og det er en god beskyttelse mod overfald," forklarer DF's retsordfører.

Men det argument køber Behnke ikke.

"Vi ved, at dem, der render rundt med en peberspray, risikerer, at den bliver vristet fra dem og brugt mod dem selv," forklarer han og angiver samtidig en anden risikabel konsekvens ved at sætte pebersprayen fri i det offentlige danske rum.

"Dermed får kriminelle også langt lettere adgang til dem," argumenterer Tom Behnke.

Forslaget om lovliggørelse af peberspray er en del af Dansk Folkepartis tryghedspakke.