K: Dårlige skoler skal have akut hjælp

Skoler med lavt karaktergennemsnit skal under skærpet tilsyn, siger De Konservative. Undervisningsministeren afviser forslaget.
Carina Christensen (K) og De Konservative vil sende et udrykningshjælp ud til de skoler, som har landets laveste karaktergennemsnit.
Carina Christensen (K) og De Konservative vil sende et udrykningshjælp ud til de skoler, som har landets laveste karaktergennemsnit. Foto: Tariq Mikkel Khan / POLFOTO

Ranglisten over landets folkeskoler, som Undervisningsministeriet har netop offentliggjort en rangliste over skolernes karaktergennemsnit. De konservative vil lave indsatsgruppe som kan hjælpe de 25 lavest placerede skoler, skriver berlingske.dk.

Indsatsen skal bestå af et akut udrykningshold med eksperter fra Undervisningsministeriet, siger politisk ordfører, Carina Christensen (K), til berlingske.dk.

"Det bliver ikke noget hyggebesøg, men en kontant vejledning i, hvordan skolerne løfter niveauet. Det er fuldstændig afgørende for os, at vi bruger ranglisten til at rette op på de dårlige skoler," siger Carina Christensen, som vil sende udrykningsholdet ud inden for få uger.
Undervisningsminister Troels Lund Poulsen afviser dog forslaget blankt.

"Det er nu en gang de respektive kommunalbestyrelser, der har ansvaret for at drive skoler, og derfor skal de også påtage sig det ansvar at gøre noget ved de dårlige skolers resultater," siger han til avisen.

Uddannelsesordfører Christine Antorini (S) er enig med Troels Lund Poulsen.

"Man skal passe så meget på med at gøre afgangskaraktererne til udtryk for, om en skole er god eller dårlig. At tro, at man får bedre skoler ved at måle på nogle meget forsimplede tal, og så efterfølgende lave straffeaktioner, er helt hen i vejret," siger hun til berlingske.dk.

Kilde: berlingske.dk

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.