»Julen får ligusterfascisten op i mig«
Zentropa-direktør og makker til Lars von Trier, Peter Aalbæk Jensen, ville skræmme de hjemløse væk med en kædesav én dag om året - nemlig juleaften. Og så nyder han bedst julefreden, når han tisser.

Hvor skal du fejre jul i år?
Jeg skal holde jul med min allernærmeste familie - kone og børn - og det skal vi i mit svenske sommerhus til 100.000 kroner. Inklusive indbo. Prisen siger lidt om kvaliteten af huset.
Hvad elsker du ved julen?
Sommerferien ender altid med at være præget af en vis uro på grund af alle de projekter, vi har gang i på Zentropa. Men det er til gengæld sjældent, vi laver julefilm. Så jeg håber, der bliver ro på hele vejen ned gennem 12-finger tarmen ...
Øhh, okay. Hvad hader du egentlig ved julen?
Hvis jeg var hjemme i mit elskede Herfølge, ville den stå på et rottteræs af julefrokoster. Og eftersom jeg allerede hyperventilerer resten af året, bliver det godt for helbredet at komme væk fra alt det.
Hvad vil du gøre, hvis en hjemløs ringer på din dør den 25.?
Så vil jeg finde min én meter lange Husqvarna-kædesav frem og skræmme ham væk. Han vil til gengæld være velkommen resten af året. Jeg prøver at være kristen og næstekærlighed til enhver tid, men til jul foretrækker jeg at være en rigtig ligusterfascist.
Hvad er den værste gave, du har fået?
Jamen, jeg ønsker mig kun én ting hvert år, og det er roser til min have. Det er ret egalt produkt, må man sige. Så det værste, jeg har fået, er en rose, og det bedste, jeg har fået, er en rose.
Kan kampen om mandlen eller udsigten til at synge for rundt om træet få dig til at holde kæft?
Roen kan få mig til at holde kæft. Det at stå juleaften og pisse i en svensk skov, mens jeg stirrer på stjernehimlen - så bliver jeg en lille smule gudsfrygtig. Blikket går helt automatisk opad ... der skal jo helst være noget stort at kigge på foroven, da der ikke er det forneden.