Julehorrorfilm provokerer religiøse
Julehorrorfilmen "Black Christmas", der får premiere på juledag, er for meget for religiøse grupper i USA.

Genindspilningen af gyserfilmen "Black Christmas", der får premiere 25. december i amerikanske biografer, har fået religiøse grupper til næsten bogstaveligt at korse sig. De ser timingen af filmen som smagløs.

»At have en film, der rummer mord og vold lige ved juletid - en tid med fest og glæde i verden - er en meget dårlig idé,« siger Mathew Staver, stifter og formand af Liberty Counsel, en organisation, som prøver at opretholde religiøsfrihed og traditionelle familieværdier.

Også Jennifer Giroux, fra organisationen "Just Say Merry Christmas" mener, det er afskyeligt, at lade filmen få premiere den 25. december, hvor amerikanerne fejrer jul.

»Brugen af den religiøse julesang "Silent Night" i filmen er ufølsomt over for julen. Nu er det åbenbart ikke nok at ignorere eller forsømme julen, nu skal man tilsyneladende også fornærme og miskreditere julen,« sagde Jennifer Giroux.

Filmselskabet undskylder sig med, at der er en lang tradition for at lade horrorfilm få premiere omkring juletid som en modvægt til de mere almindelige julefilm.

Filmen bygger over gyseren "En morder i dit hus" fra 1974 og handler om en morder, som terroriserer et kollegium for kvindelige studerende med telefonopringninger og ender med at dræbe de studerende i juleferien.